Вести 2016. год.

ДЕЦЕМБАР 2016. године

У Трстенику, 16.12.2016. године: У сарадњи са Удружењем стручних радника социјалне заштите Републике Србије и Републичког завода за социјалну заштиту, у Центру за социјални рад “Трстеник” у Трстенику одржана је једнодневна уводна обука у вези са концептом “Планирања сталности”, чији је аутор проф. др Невенка Жегарац, професор Факултета политичких наука у Београду. Програм обуке представиле су Светлана Дражовић, психолог и директор Центра за социјални рад у Краљеву и Љиљана Ђорђевић, дипл. соц. радник Центра за социјални рад у Крагујевцу. Обука је део пројекта, ИПА 2013 „Унапређење права детета кроз јачање система правосуђа и социјалне заштите у Србији“. Позиву за учешће одазвали су се представници Центара за социјални рад у Александровцу, Крушевцу и Трстенику.


ОКТОБАР 2016. године

Удружење стручних радника социјалне заштите Републике Србије, у сарадњи и уз подршку Министарства за рад, запошљавање, брачка и социјална питања је 26.10.2016. године одржало Стручни скуп – Панел дискусију у просторијама градске организације Црвеног крста у Крагујевцу, на теме:

  1. Спорна правна питања у заједничким предметима Центара за социјални рад и правосудних органа,
  2. Накнада штете у случајевима одговорности друштвено осетљивих лица,
  3. Насиље у породици и заштита жртава,
  4. Улога Центара за социјални рад у малолетничким казненим поступцима.

Стручним скупом су председавали еминентни стручњаци из својих области, како судије из Апелационог и Вишег суда, тако и правници из Центара за социјални рад. Скуп је отворио Жика Гајић, секретар Удружења стручних радника социјалне заштите Републике Србије и помоћник директора Републичког завода за социјалну заштиту. На задате теме, своја излагања су имали: Драгојло Минић, председник Скупштине удружења стручних радника социјалне заштите Републике Србије и председник Актива правника; Драган Вулевић, начелник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања; Проф. Др Илија Зиндовић, судија Апелационог суда у Крагујевцу и ванредни професор Правног факултета у Крагујевцу, Привредне академије у Новом Саду и Правног факултета у Сарајеву; Тања Павловић Недељковић, судија Апелационог суда у Крагујевцу и Др Драган Обрадовић, судија Вишег суда у Ваљеву и тренер у Правосудној академији за обуку судија, јавних тужилаца, полиције и адвоката из области малолетничког правосуђа.

На основу излагања учесника стручног скупа, израђен је Закључак, који ће бити постављен сајту Удружења стручних радника социјалне заштите Републике Србије.


Поводом обележавања дана општине Трстеник, 15.10.2016. године, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, г-дин Александар Вулин је посетио Центар за социјални рад у Трстенику. У разговору са директором и запосленима, министар је истакао значај центара за социјални рад, а у оквиру прославе Дана општине, уручена му је уметничка слика са мотивима Трстеника и захвалница за допринос у развоју социјалне заштите.


СЕПТЕМБАР 2016. године

У Брњачкој Бањи је 22. и 23.09.2016. године одржан стручни скуп “Улога центара за социјални рад у ситуацијама насиља у породици” у организацији Асоцијације центара за социјални рад Србије и Удружења стручних радника социјалне заштите Републике Србије у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Првог дана стручног скупа запажен је био министар Александар Вулин, који је и отворио исти. Другог дана је активно учешће имао Центар за социјални рад “Трстеник” у Трстенику, где је директор Драгојло Минић имао презентацијско излагање о Закону о заштити од насиља у породици.


АПРИЛ 2016. године

Као и претходних година, и ове године је одржана Хуманитарна аукција Ускршњих јаја. Једанаестој аукцији су присуствовали представници општине Трстеник, Центра за социјални рад “Трстеник”, Народног универзитета, телевизије Трстеник, као и грађани, који су хтели својим доприносом и куповином осликаних ускршњих јаја да помогну онима којима је новац од аукције намењен. Аукција је одржана 19. априла 2016. године у сали Ликовног салона у Трстенику.


МАРТ 2016. године

Директор Центра за социјални рад “Трстеник” у Трстенику Драгојло Минић, уручио је 11.03.2016. године захвалницу и уметничку слику начелнику Полицијске станице у Трстенику, г-дину Горану Спасићу, за високо професионалну и несебичну сарадњу са Центром за социјални рад у решавању заједничких предмета из система социјалне и породично правне проблематике на територији општине Трстеник.

Photo0001


ФЕБРУАР 2016. године

Представници Хуманитарне организације “Blythswood care” из Шкотске и “Љуби ближњега свога” из Врњачке Бање, Finlay Mackenzie и Драгиша Армуш, посетили су Центар за социјални рад, 29.02.2016. године. Одржан је радни састанак са директором Центра на коме се разговарало о досадашњој и будућој успешној сарадњи. Господин Mackenzie је изразио задовољство и истакао да је Центар за социјални рад “Трстеник” у Трстенику пример добре сарадње државне институције и невладиног сектора.