Актуелне вести

АВГУСТ 2024. год.

СКРИНИНГ СОБА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Дана 21.8.2024. године Центар за социјални рад у Трстенику, посетила је председница општине Трстеник, Милена Турк. Разлог посете биле су новоадаптиране, мултифункционалне (скрининг и контролна) собе Центра, прилагођене потребама најосетљивијих корисника – деце, опремљене налик породичном окружењу.
Ово значајно техничко помагало у стручном раду има за основне циљеве смањење стреса код деце, изазивања неспутаних и аутентичнијих понашања и емоција у свим поступцима који подразумевају њихову партиципацију и у којима Породични закон прописује обавезу поклањања дужне пажње мишљењу детета у остваривању његових права и заштити најбољег интереса.
Приликом посете, директор Центра и запослени су изразили захвалност на томе што су сва потребна средства за ове намене издвојена у буџету локалне самоуправе, али пре свега на дугогодишњој и искреној бризи за кориснике, подршци и сарадњи са центром за социјални рад.
Нарочито смо поносни на чињеницу да су деца запослених у Центру донирала своје играчке како би овај простор оплеменила за своје другаре који долазе у Центар за социјални рад “Трстеник”, нехотице оплемењујући себе.

На следећем линку можете погледати прилог о овоме на РТВ Трстеник.

МАРТ 2024. год.

ЕКИПА ЦСР ТРСТЕНИК ОДНЕЛА ПОБЕДУ У “ДОИГРАВАЊУ”

Дана 28.3.2024. године у Крушевцу, петоро представника колектива Центра за социјални рад “Трстеник” учествовало је на искуственом тренингу/едукацији за запослене у систему социјалне заштите у организацији Удружења “Витезови осмеха” и Удружења правника социјалне заштите “Аргумент”.

Цео тренинг организован је као вид савремене аутентичне едукације са циљем да се кроз такмичарску форму учесници изместе из свакодневне рутине и на интелектуално креативан и релаксирајући начин такмиче за освајање награде.

Иако је у питању формат чији је основни циљ team building, такмичарски и тимски дух и међусобна подршка није изостала.

Након последње игре резултат је био изједначен 122:122, те се приступило доигравању у ком је нијансу више општег знања показала екипа из Трстеника и тиме освојила вредну награду коју ће однети свом колективу – апарат за кафу (кафемат).

Искрене честитке упућујемо и нашим данашњим такмацима и другим колегама из Центра за породични смештај и усвојење Чуприја који су узели заслужено сребро, Геронтолошком центру Крушевац и Центру за социјални рад Алибунар на фер и коректној борби и дружењу.