Вести

МАЈ 2018. године

Добровољна радна акција запослених у Центру за социјални рад “Трстеник” у Трстенику

У Центру за социјални рад су у недељу 13.05.2018. године запослени, мушки део колектива Центра, на челу са директором, организовали добровољну радну акцију у циљу стварања пријатнијег простора за рад и пријем корисника.

Наиме, акција се састојала у ископавању и бетонирању подлоге за постављање металних стубова за ограду, њиховом фарбању, као и кречењу фасаде на улазу у Центар. Ово није прва од акција у којима запослени, не штедећи своје слободно време, кроз рад и дружење, јачају слогу и колегијалност, а да при том остварују уштеде у материјалним трошковима Центра. Акцију су подржали и неки од станара зграде у којој се налази Центар, који су и сами узели учешће и помогли својим радом.

Наведене активности су препознате као позитиван пример другима и медијски су биле пропраћене од стране локалне телевизије.АПРИЛ 2018. године

У Центру за социјални рад су 24.04.2018. године завршени грађевински радови који су подразумевали замену комплетне унутрашње и спољне столарије, кречење просторија Центра, као и хидроизолацију комплетног објекта у коме се Центар налази.

У сали Ликовног салона је 04.04.2018. године одржана 13. Хуманитарна аукција ускршњих јаја на којој су присуствовали представници општине Трстеник, Центра за социјални рад “Трстеник”, Народног универзитета, Телевизије Трстеник, фабрике “Прве Петолетке”, као и грађани који су хтели да куповином осликаних јаја помогну нашим суграђанима којима је помоћ најпотребнија.


МАРТ 2018. године

Грађевински радови на санацији објекта Центра за социјални рад “Трстеник” у Трстенику

У Центру за социјални рад у току су грађевински радови на санацији објекта у укупној вредности од 5.906.814,00 динара са ПДВ-ом, а који подразумевају комплетну замену унутрашње и спољне столарије, хидроизолацију целог објекта, као и кречење просторија Центра. Пројекат се финансира од новчаних средстава обезбеђених од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима, при Влади Републике Србије. Поред стварања адекватног простора за рад радника, наведени радови ће обезбедити ефикаснију топлотну изолацију, уштеде на име грејања просторија и решиће проблем ширења влаге у просторијама архиве и конференцијске сале Центра за социјални рад “Трстеник”, у Трстенику.

Тим поводом, Центар за социјални рад у Трстенику је обишао председник општине Трстеник, Александар Ћирић, како би се на терену уверио у ток и реализацију пројекта.


ЈАНУАР 2018. године

Са поносом можемо да истакнемо да је радник Центра за социјални рад “Трстеник” у Трстенику, Сандра Антић, дипл. соц. радник, запослена на пословима супервизора, данас 05. јануара 2018. године примила престижну Републичку награду, коју додељује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Наиме, она је изабрана у 20 најбољих радника запослених у центрима за социјални рад у Републици Србији, чиме је и наш Центар тиме добио престижно признање. Напомињемо да при Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ради око 14500 радника и да нам је овим избором припала изузетна част за наш квалитетан и успешан рад.

Ова награда ће нам бити само подстрек да у будућности радимо још боље и квалитетније, како бисмо унапредили систем социјалне заштите и бригу о корисницима.